Onderhoud

Regelmatig onderhoud aan uw auto is noodzakelijk om te garanderen dat deze veilig en betrouwbaar blijft. In onze goed uitgeruste werkplaats, voorzien van moderne apparatuur, kunt u terecht voor onderhoud en reparatie van uw auto.
Voor alle onderhoudswerkzaamheden hanteren wij de strenge fabrikantrichtlijnen. Eventuele extra werkzaamheden worden altijd vooraf inclusief exacte prijsopgave met u overlegd zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Een kleine beurt

Wat is een kleine beurt voor je auto eigenlijk?

Een kleine onderhoudsbeurt is standaard periodiek onderhoud (dit kan bijvoorbeeld jaarlijks zijn of na een bepaalde kilometerstand, afhankelijk van wat je het eerste bereikt). Tijdens klein onderhoud word je auto op cruciale punten gecontroleerd. In elke kleine beurt wordt de motorolie en het motoroliefilter vervangen. Daarnaast kan een kleine beurt, afhankelijk van je auto en kilometerstand, aanvullend onderhoud bevatten.

Wat is aanvullend onderhoud bij een kleine beurt?

Aanvullend onderhoud is kilometer en/of tijdafhankelijk. Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter en de luchtfilter.

Waarom moet klein onderhoud uitgevoerd worden?

Het goed onderhouden van je auto zorgt ervoor dat je in een veilige en betrouwbare auto rijdt. Tijdig klein onderhoud verlengt de levensduur van je auto en voorkomt dat je voor extra (onvoorziene) reparatiekosten komt te staan. Wanneer moet een kleine beurt uitgevoerd worden? Wanneer de kleine beurt precies nodig is, hangt af van jouw type auto, de kilometerstand en het aantal kilometers die je per jaar rijdt. Apk centre Krispijn beschikt over de informatie van autofabrikanten en kan je precies laten zien wat er voor jouw auto moet gebeuren en met welke kosten je rekening moet houden.

Een grote beurt

Wat is het verschil tussen een grote en kleine beurt?

Het verschil tussen een grote en kleine beurt vervaagt en voor steeds meer auto’s is het sterk kilometer- en/of tijdgebonden afhankelijk wat er precies in een onderhoudsbeurt uitgevoerd moet worden.

Wat is een grote beurt precies?

Een grote onderhoudsbeurt is een jaarlijkse, tweejaarlijkse of kilometerafhankelijke inspectie aan je auto. Tijdens groot onderhoud word je auto op alle cruciale punten (50 tot 100) gecontroleerd. Denk hierbij aan de controle van vloeistoffen, remmen en banden. Naast standaard werkzaamheden zoals olie verversen en het vervangen van het oliefilter kan de beurt aanvullende onderhoudswerkzaamheden en/of slijtagereparaties bevatten.

Wat is aanvullend onderhoud bij een grote beurt?

Aanvullend onderhoud is kilometer en/of tijdafhankelijk. Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter, luchtfilter en de distributieriem.

Wat zijn slijtagereparaties bij een grote beurt?

Veel auto-onderdelen zijn aan slijtage onderhevig. Denk aan remmen, schokdempers en banden. Tijdens de grote beurt kan blijken dat een onderdeel versleten of kapot is en vervangen moet worden.

Wanneer moet een grote beurt uitgevoerd worden?

Wanneer de grote beurt precies nodig is, hangt af van jouw type auto, de kilometerstand en het aantal kilometers die je per jaar rijdt.