De remmen vervangen

Waarom moeten remmen vervangen worden?

Remmen slijten afhankelijk van uw rijgedrag en moeten tijdig worden vervangen. Bij versleten remblokken zal bijvoorbeeld het metalen plaatje van het remblok de remschijf tijdens het remmen raken. Hierdoor remt de auto gevaarlijk slecht en rijd je de (stukken duurdere) remschijven in korte tijd volledig kapot. Het tijdig vervangen van remblokken zorgt er dus voor dat je remschijven (en kosten) spaart.

Wanneer worden remmen vervangen?

Remmen kunnen snel of langzaam slijten afhankelijk van je rijstijl. Rijd je veel in de stad dan slijten je remmen sneller dan dat je veel op de snelweg rijdt. Versleten remmen kun je herkennen aan een sterk schurend geluid, het toenemen van de remafstand en een veranderend pedaalgevoel.

Wat moet er vervangen worden?

Remmen bestaan uit remschijven en remblokken. De blokken slijten sneller dan de schijven. De schijven gaan over het algemeen 3 keer zo lang mee als de blokken. Schijven worden altijd per set (voor of achter) vervangen om links en rechts voor gelijke remkracht te zorgen. Om een goede remvertraging worden gelijktijdig de blokken vervangen.